Muzeul Țării Crișurilor va găzdui cel mai mare Vivariu din Europa de Est

0
1875
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Începând de miercuri, 9 mai, Vivariul de la Muzeul Țării Crișurilor va fi deschis pentru public.

Fiind cel mai mare Vivariu din Europa de Est, acesta va fi organizat ca o expoziţie cu caracter permanent, unde vor fi expuse 40 de specii locale dar şi exotice de păianjeni, insecte, peşti, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, ce sunt păstrate într-un mediu cât mai apropiat de cel natural.

Vizitatorii vor putea astfel să observe de aproape animalele, fiind expuse individual sau grupate după criterii biogeografice în 35 acvarii, acvaterarii şi terarii.

Conform organizatorilor, vizita se poate face programat în grupuri a câte 40 de persoane sau un grup de 30, la care se pot alătura 10 vizitatori particulari, caz în care durata de vizitare este între 25 şi 30 de minute.

Vizitatorii individuali vor avea de asemenea, acces fără programare sau se vor putea alătura grupurilor care sunt pregătite să viziteze obiectivul, în limitele menționate anterior.

„Bilete se achiziţionează de la casieria situată la intrarea principală din clădirea muzeului, iar preţul biletelor este: 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii până la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Accesul vizitatorilor se face din curtea muzeului, prin intrarea separată a Vivariului, urmând indicatoarele”, au declarat reprezentanții Muzeului Țării Crișurilor.

Programul de vizitare a Vivariului este în zilele de marţi, joi și sâmbătă între orele 10.00-15.00 și miercuri, vineri și duminică între orele 10.00-18.00.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here