Cei de la Apple ar putea reintroduce funcția Touch ID

0
909
Sursa foto: idownloadblog.com

Vești bune pentru cei care nu sunt fanii opțiunii de Face ID de pe noile iPhone X.

Cu toate că funcția de autentificare pe baza amprentei, denumită Touch ID a fost înlocuită cu cea mai nouă varinată, Face ID, sistemul Touch ID nu şi-a pierdut adepţii, rămânând pentru utilizatorii de iPhone cea mai comodă şi rapidă metodă pentru deblocarea telefoanelor.

Cu toții știm că butonul de Home, cel care avea integrat senzorul de amprentă, a fost eliminat pentru a face loc unui ecran mai mare. Pe cât de apreciată a fost ideea de unii utilizatori, nu puțini au fost și cei care au criticat această decizie, fiind astfel nevoiţi să abandoneze gestul devenit reflex prin care își deblocau telefonul.

Sursa foto: YouTube.com

Este oarecum evident faptul că Touch ID-ul nu va fi reintrodus în varianta ce l-a consacrat, însă se preconizează o variantă în care acesta va fi integrat sub ecran.

Opţiunile sunt multe, fiind în discuție un senzor dezvoltat de Synaptics, ce foloseşte lumină din spectrul infraroşu pentru a analiza amprenta utilizatorului, până la o versiune evoluată a senzorului capacitiv integrat cu tasta Home, capabil să funcţioneze sub scutul din stilă al ecranului.

Însă în ciuda presupunerilor de ordin tehnologic, surse din interiorul companiei Apple au precizat că se ia în considerare o tehnologie cu totul nouă, bazată pe ultrasunete, care va fi capabil să funcționeze inclusiv cu degetele umede sau cu substanțe uleioase.

Cu toate că este  tehnologie extrem de scumpă, nu credem că ar fi o problema pentru cei de la Apple, care au poziționat oricum prețul de vânzare pentru iPhone X cu mult peste costul lor de fabricație, asigurându-le un profit considerabil, dar și suficient loc pentru a aduce îmbunătățiri noilor smartphone-uri.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here