Spitalul Pelican din Oradea a fost vândut unui grup suedez

0
2202
Sursa foto: rtv.net

Valoarea tranzacției Spitalului Pelican din Oradea s-a ridicat la 23 milioane de Euro.

Spitalul privat orădean, ce a fost patronat de către fraţii Teodor şi Adrian Maghiar împreună cu medicul ortoped Octavian Cacuci, a fost cumpărat de grupul suedez Medicover.

Anunțul a fost făcut marți, unde s-a anunțat că grupul Medicover a semnat o înţelegere pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni de la Spitalul Pelican.

„Înţelegerea dintre cele două companii vizează achiziţia unui pachet de 80% din operaţiunile Spitalul Pelican. Valoarea tranzacţiei este de 23 milioane de euro, sumă care include preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională. Pachetul minoritar de acţiuni rămas va fi în continuare proprietatea medicilor chirurgi care au fondat Spitalul Pelican, aceştia urmând să-şi menţină poziţiile în structura administrativ-operaţională”, se arată în comunicatul de presă al suedezilor de la Medicover.

Totodată, medicul Ovidiu Cacuci, cel care este unul dintre fondatorii și actionarii Spitalului Pelican, a declarat că sunt „încântaţi să ne alăturăm Grupului Medicover. Încrederea acestui grup în dezvoltarea pe termen lung a serviciilor medicale din România se pliază pe misiunea noastră. Împreună vom putea să ne dezvoltăm infrastructura şi serviciile oferite populaţiei din regiunea noastră”.

Spitalul Pelican, ce a fost fondat în 1992 are în prezent 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic şi alte activităţi auxiliare, fiind potrivit fondatorilor „cel mai mare furnizor privat de servicii de îngrijire medicală din nord-vestul României”.

Compania ce a preluat spitalul orădean, Medicover, este o companie internaţională de îngrijire medicală şi diagnostic, listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, ce a raportat recent o creştere a veniturilor de 14,1% în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, de  161,9 milioane euro.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here