BMW va lansa sistemul de încărcare wireless pentru automobile

0
1765
Sursa foto: google.com

Trendul crescător al mașinilor electrice determină producătorii să aducă în piață soluții inovatoare.

Ideea încărcării wireless a pornit la terminalele mobile smart, fiind deja un gadget ce se regăsește majoritatea modelelor disponibile.

Anticipând acest trend și în cazul autoturismelor, inginerii de la BMW au proiectat și sunt pregătiți să lanseze sistemul de încărcare wireless a mașinilor.

Astfel, posesorii de mașini electrice vor putea creşte autonomia de deplasare prin simpla staţionare într-un spaţiu de parcare amenajat cu sistem de încărcare wireless.

Prima stație de încărcare wireless, va fi oferită de cei de la BMW și va fi disponibilă oficial începând cu luna iulie 2018, urmând să funcţioneze cu mai multe modele de vehicule hibride livrate de compania bavareză.
Până în acest moment, costul sistemului de încărcare wireless nu a fost dezvăluit, însă este oficial că primul model ce va beneficia de ce această tehnologie este BMW 530e iPerformance.
Noul 530e va avea un timp de încărcare de numai 3 ore şi jumătate, puterea de 3.2 KWhr fiind transmisă în modul wireless și este comparabilă unui sistem convenţional de încărcare rapidă.
Mai mult decât atât, noul Seria 5 iPerformance este prevăzut cu sistem de navigare autonomă, care va putea descoperi singur spaţiile prevăzute cu staţii încărcare wireless şi va parca în respectivele locații, pentru o eficienţă optimă a transferului de energie.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here