Curtea de Apel Oradea a decis! Adrian Szatmari trebui să fie validat în Consiliul Județean Bihor

0
2314

Instanța s-a pronunțat vineri în favoarea social – democratului Adrian Szatmari, în cadrul ședinței publice a Curții de Apel Oradea.

Prin Hotărârea din 8 iunie, instanța a decis că plenul Consiliului Județean Bihor are obligația de a vota următorul consilier de pe lista PSD Bihor în termen de maxim 30 zile, hotărârea fiind definitivă.

„În situația în care nu se respectă decizia de astăzi (vineri) și nu se validează mandatul de consilier al domnului Adrian Szatmari, cei care obstrucționează votul sunt pasibili de a fi acționați în penal, în baza art. 287 din Cod Penal, pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești definitive” au declarat reprezentanții biroului de presă a Consiliului Județean.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, a declarat că presei că „în conformitate cu lit. c) din art 287 Cod Penal, refuzul de a sprijini organele de executare în punerea în aplicare a hotărârii de către persoanele care au această obligație conform legii, reprezintă o infracțiune”.

Adrian Szatmari a apelat la instanță pentru a-i obliga pe cei 17 consilieri județeni liberali să îl valideze în funcție, în urma excluderii din PSD a Anei Maria Tiron.

În același timp, liberalii sunt capii de listă în ceea privește absențele de la ședințele deliberativului județean, fiind atenționați în repetate rânduri de vicepreședintele CJ Bihor Ioan Mang, să dea curs ședințelor.

Ședința ordinară în care Szatmari ar putea deveni consilier județean cu acte în regulă, înclinând balanța în favoarea coaliției PSD – UDMR – ALDE, va avea loc joi, 14 iunie.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here