Mizeria la ea acasa! Condiții mizere pentru cei mici și părinți la Orășelul Copiilor

0
1643
Sursa foto: adevarul.ro

Mulți părinți aleg de voie sau de nevoie, să schimbe scutecele celor mici în afara comfortului căminului atunci când situația o impune. Mizeria însă din Orășelul Copiilor ar speria orice părinte.

Toți părinții s-au confruntat cel puțin o dată, să fie nevoiți să schimbe scutecele celor mici în afara casei, când sunt plecați la plimbare cu aceștia. Iar în acest sens, în orice civizilație urbană din zilele noastre, există anumite puncte special amenajate în acest sens, care să ofere igiena și spațiul necesar părinților pentru acest procedeu.

Nu același lucru poate fi spus și de Orășelul Copiilor, unde doi părinți au avut „norocul” de a se confrunta cu o situație mizeră, la propriu și la figurat.

 

Cei doi orădeni care ne-au sesizat, cu privire la acest incident au dorit, ca orice alți părinți, să beneficieze de spațiul special amenajat pentru schimbarea copiilor, însă încă de la prima mișcare, au avut parte de o surpriză, ușa fiind închisă și cheia în posesia portarului, care…era în patrulare.

Că ușa era închisă, s-ar putea motiva ca o măsură de menținere a igienei, însă ajunși înăuntru, au constatat o mizerie de zile mari, ce ar lăsă fără cuvinte orice persoană.

 

„E cel mai jegos loc unde mi-am schimbat vreodată copilul și l-am schimbat în multe locuri” ne-a declarat tânăra mămică.

Spațiul în care au intrat cu copilul era plin de obiecte aruncate la voia întâmplării, mizeria la ea acasa și cât cuprinde, ceea ce în mod evident reprezintă un mediu total nepotrivit pentru a fi schimbat un copil mic.

„Miros îngrozitor, ușa închisă cu cheia, deci ai acces doar de la paznic și o mizerie greu de descris, total nepotrivit pentru a intra cu un copilaș înăuntru” ne-a declarat tăticul nervos de ceea ce a găsit în spațiul amenajat pentru cei mici.

În Oradea anului 2018, unde ne place să ne batem în piept că am fi la egalitate cu Viena, Barcelona, Paris sau alte orașe civilizate, mai avem extrem de multe de învățat, mizeria fiind încă la ea acasă în stilul tipic.

În orașele ce stau drept comparație cu urbea noastră, aceste puncte ce servesc ca ajutor pentru părinți, sunt igienizate în mod constant, iar de mirosuri neplăcute și bălării depozitate aiurea nici nu se poate discuta.

Însă pe mai marii administrației orădene nu se pare că aceste aspecte îi lasă rece.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here