Simona Halep a câștigat primul Grand Slam din carieră la Roland Garros

0
1793
Sursa foto: google.com

Simona Halep a câștigat primul său titlu de Grand Slam din carieră, într-un meci de excepție la Roland Garros.

Locul 1 mondial a reușit să țină spectatorii cu sufletul la gura, lăsându-se dominată la începutul meciului de Sloane Stephens, asigurând însă o revenire cu adevărat spectaculoasă.

Meciul a fost durat puțin peste 2 ore, primul set fiind câștigat de către Stephens, cu scorul de 6-3, urmând apoi al doilea set câștigat cu 6-4 de Halep, urmat de setul trei cu 6-1 tot în favoarea Simonei.

Imediat după punctul câştigător, Simona şi-a acoperit faţa având lacrimi în ochi, apoi, ajutată de organizatori a sărit în lojele unde se aflau antrenorul ei, Daren Cahill, şi părinţii ei pentru a-i îmbrăţişa.

„Vreau să vă mulţumesc tuturor. A fost minunat. În ultimul game am simţit că nu mai pot respira. Am făcut tot ce am putut. E uluitor. Am visat la acest moment de când am început să joc tenis. Sunt foarte fericită că s-a întâmplat la Roland Garros. Parisul e un oraş special pentru mine. Sloane e o jucătoare foarte bună, foarte puternică. E dificil să joc contra ei„, a declarat Simona Halep, cu ochii în lacrimi, înainte de a primi trofeul de la Roland Garros.

Titlul câştigat îi va aduce româncei 2,2 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA, la 10 ani distanță de la momentul când românca a căștigat același turneu în grupa de junioare.

România are astfel din nou o tenismenă campioană într-un grand slam, după ce acum 40 de ani după ce Virgina Ruzici a cucerit trofeul de la French Open.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here