Doliu în lumea muzicii populare

0
1998
Sursa foto: puterea.ro

Cântăreaţa de muzică populară Maria Butaciu a murit, luni seară, la vârsta de 78 de ani.

Anunţul a fost făcut pe paginile de socializare de Paul Surugiu (Fuego).

„Cu tristeţe am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietena, marea artistă, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleşească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni şi nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viaţă şi înţelepciune! Ne-a bucurat pe toţi cu învăţăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiştii cumva nu mai sunt ai noştri, sunt ai publicului, şi cred că publicul trebuie să şi-o amintească veşnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la unire, Maria Butaciu şi-a lăsat vălul, şi-a asezat pălăria simbolică peste România mare, care o iubeşte ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, a scris Fuego pe Facebook.

De asemenea și celebra cântăreaţa Sofia Vicoveanca a transmis un mesaj de condoleanţe.Îmi pare aşa de rău că pleci, MARIA! Cea cu coasa îi pusă rău pe cântecul popular, ne seceră artiştii şi colegii, unul după altul!…Maria, dragă noastră Maria, câtă bucurie ai dat tu lumii, când ajungi în rai, îmi doresc s-o găseşti toată acolo, să-ţi fie inima fericită şi împăcata pe veşnicie!!! Drum lin spre cer, Maria! Lacrimile mele se împletesc în astă seară cu lacrimile Bistriţei, cu lacrimile Ardealului, cu lacrimile românilor, pentru a-ţi face ţie cărarea cât mai lină spre Înalt!…”, a transmis în mediul online, Sofia Vicoveanca.

Maria Butaciu s-a născut pe 19 februarie 1940 în comuna Salva din Bistriţa-Năsăud, urmând Liceul de muzică la Cluj, unde şi-a început cariera muzicală cu Orchestra Populară a Filarmonicii din Cluj. Ulterior, Maria Butaciu a ajuns la Ansamblul Ciocârlia al Ministerului de Interne din Bucureşti.

De-a lungul carierei sale, Maria Butaciu a colaborat cu dirijori celebrii, precum Paraschiv Oprea, Victor Predescu, George Vancu sau Alexandru Viman.

Maria Butaciu s-a stins din viață luni seara, la vârsta de 78 de ani.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here