Inspecția Judiciară a cerut monitorizarea periodică a DNA

0
778
Sursa foto: stirilekanald.ro

Inspecţia Judiciară a cerut Direcției Naționale Anticorupție o monitorizare şi o informare semestrială privind dosarele mai vechi de un an.

O echipă a Inspecţiei Judiciare a efectuat, în perioada 16-20 aprilie, un control la Direcţia Naţională Anticorupţie, cu rolul de a verifica modul în care au fost remediate deficienţele constatate la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, ca urmare a verficărilor efectuate cu ocazia controlului de fond din anul 2017.

Concluziile controlului efectuat arată că, chiar dacă numărul dosarelor a scăzut în mai bine de jumătate an, se va avea în vedere o monitorizare semestrială a activității DNA pe dosarele care sunt mai vechi de un an de zile.

În concluziile raportului, se arată că, „în ceea ce priveşte situaţia dosarelor mai vechi de un an de la prima sesizare, se reţine că numărul acestei categorii se dosare a scăzut, de şla 724 la data de 25 august 2017, la 547 la data de 11 mai 2018”.

Totodată, au fost verificate și dosarele foștilor procurorilor Mihaiela Iorga şi Doru Ţuluş.

 

Propunerea Inspecţiei Judiciare ca urmare a controlului este monitorizarea în continuare a cauzelor vechi.

„Monitorizarea cauzelor mai vechi de 1 an de la prima sesizare la nivelul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Verificările vor fi efectuate de către procurori anume desemnaţi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, semestrial, informarea întocmită ca urmare a verificărilor urmând a fi transmisă Inspecţiei Judiciare” se arată în propunerea Inspecției Judiciare.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here