Eurodeputatul Emilian Pavel a transmis un mesaj tranșant pentru președintele României, Klaus Iohannis

0
1517
Sursa foto: Facebook - Emilian Pavel

Eurodeputatul bihorean Emilian Pavel, îi cere președintelui României să ia măsuri cât mai rapide, în ceea ce privește demiterea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Președintele României trebuie să respecte Constituția României și să o demită de urgență pe șefa DNA Laura Codruța Kovesi, consideră europarlamentarul social-democrat, Emilian Pavel.

„În ciuda zgomotului făcut de o întreagă armată de propagandă, care nici acum nu acceptă votul românilor din 2016,​ eu văd că azi, în anul Centenarului, Klaus Werner Iohannis, președintele României, face tot ce poate pentru a arunca țara în aer și pentru a o dezbina.

Ca membru al Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, sunt extrem de îngrijorat de ideea că deciziile Curții Constituționale dintr-o țară membră UE și NATO sunt opționale pentru președintele țării – garant al respectării Constituției. Acest lucru este cel mai periculos lucru care li s-a întâmplat românilor de la Băsescu încoace.

Constituția separă clar rolul puterilor în stat și toate instituțiile, inclusiv cea prezidențială, trebuie să acționeze conform acesteia. Nu doar Președintele reprezintă Statul, așa cum încearcă actualul ocupant al fotoliului de la Cotroceni să ne transmită. Și Parlamentul, și Guvernul, chiar și deputații aleși să reprezinte România în Parlamentul European, au roluri clar stabilite prin Constituție și toți trebuie să respecte această Constituție.

Un lucru șocant e faptul că președintele dă dovadă de dublu standard, vorbind de referendum în condițiile în care el nu respectă actuala Constituție, în schimb dorește să o modifice! Implicațiile modificării Constituției pentru a servi unor interese temporare, sunt extrem de grave și nu își au locul într-o democrație. Dacă ar vrea să facă ceva cu adevărat constructiv, Președintele ar trebui să scape Justiția de amestecul serviciilor secrete și de protocoalele secrete care nu ar fi trebuit să existe niciodată într-o țară normală, așa cum ne-au transmis si magistrații europeni din MEDEL.

Ce îmi este clar e faptul că nu așa am intrat noi în NATO și nici în Uniunea Europeană. Am ales calea consensului național atunci și a funcționat! De ce astăzi, Klaus Iohannis, mediator între puterile statului, nu este capabil să mobilizeze toți factorii implicați spre un consens național? Eu cred că nu își dorește. Partea bună este că și pentru astfel de practici, Constituția României prevede pași de urmat”, a transmis tânărul europarlamentar, prin comunicatul trimis presei.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here