Dan Șova a fost condamnat la trei ani cu executare în dosarul CET Govora

0
1713
Sursa foto: qmagazine.ro

Fostul senator, Dan Șova, a fost condamnat de magistrați la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora.

Instanţa supremă l-a condamnat definitiv pe Dan Şova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, unde acesta este acuzat de trafic de influenţă.

De asemenea, fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a condamnat la muncă în folosul comunităţii.

Dan Şova s-a predat, miercuri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, pentru a urma procedurile de încarcerare.

În primă instanța, Șova obținuse în toamna lui 2017, o condamnare tot de trei ani cu executare, iar fostul șef al CET Govora primise o condamnare de trei ani cu suspendare.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Şova şi a fostului director general al CET Govora SA Mihai Bălan, pentru trafic de influenţă şi respectiv abuz în serviciu, pentru că, potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În schimbul acestui serviciu, potrivit procurorilor, Dan Şova ar fi pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here