Noul iPhone ar putea fi cu încărcare strict wireless

0
632
Sursa foto: macworld.com

Mufa Lightning ar putea să devină încet o unealtă uitată în cazul noilor modele de la iPhone.

Datorită curajului celor de la Apple de a elimina jack-ul audio odată cu lansarea lui iPhone 7, și alte companii au preluat acest exemplu. Întrebarea care se pune acum: vor prelua și următorul punct a celor de la Apple?

Tot mai multe zvonuri își fac simțită prezența în jurul noului încărcător wireless AirPower, care sugerează că pe viitor, cei de la Apple au în plan lansarea unui iPhone bazat strict pe încărcare wireless, fără alte porturi Lightning/USB și/sau butoane fizice.

Majoritatea maşinilor care beneficiază de compatibilitate CarPlay pot realiza acest lucru exclusiv prin intermediul port-ului Lightning, în timp ce multe accesorii pentru conectarea de card-uri SD pentru transfer de fotografii şi clipuri video sau baterii externe folosesc această mufă.

Aparent, această idee a încărcării strict wireless, a rulat destul de des în ideile inginerilor de la Apple, chiar din timpul dezvoltării lui iPhone X. Motivul pentru care nu au recurs însă la această variantă este viteza mică de încărcare prin wireless, comparativ cu versiunea prin cablu.

În același timp, lipsa unui port Lightning însemna includerea unui încărcător Qi în pachet şi probabil a unei perechi de căşti Bluetooth, ceva ce ar fi adăugat costuri suplimentare, peste costul deja ridicat al unui smartphone Apple.

În cazul în care Apple decide să aplice acest concept asupra unui smartphone din viitorul apropiat, probabil că va trebui să integreze în pachet şi un „dongle wireless” de la Lightning la Bluetooth şi/sau Wi-Fi pentru conectarea de accesorii.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here