STOP hrănitului pisicilor sau porumbeilor în spațiul public

0
2020
Sursa foto: pixabay.com

Cine va hrăni pisici sau porumbei pe domeniul public va fi pasibil de amendă. 

Aceasta este una din cele mai recente idei ale administrației orădene, care va urma să fie lansat în dezbatere publică săptămâna viitoare.

Acesta nou regulament va avea aplicabilitate pe spaţiile verzi ale oraşului şi va conţine şi norme și reguli privind protecția mediului în municipiu şi domeniul public.

Primarul Bolojan a anunţat marți, faptul că hrănirea animalelor pe spațiul public va deveni o nouă preocupare a administrației locale, motivând că hrănirea lor pe domeniul public creează disconfort multor orădeni, care au reclamat acest aspect Primăriei.

Mircea Stejeran, şeful Serviciului Servicii Publice din cadrul Primăriei, a spus că aceste animale produc excremente și fac mizerie, iar porumbeii ciugulesc tencuiala de pe faţade, deci ar fi distrugători.

Este cel puțin interesant de văzut cum are în plan municipalitatea de a diminua ciugulitul fațadelor de către porumbei sau excrementele produse ce aceștia și alte animale.

În acest sens, consilierul local social-democrat, Liviu Sabău-Popa a dat startul unui sondaj pe pagina sa de socialzare, în care întreabă orădenii dacă sunt sau nu de acord cu această nouă preocupare a Primăriei și cum văd aceștia subiectul.

Așadar, imaginea bătranilor care stau în parcuri și hrănesc aceste viețuitoare, cel mai probabil va deveni istorie. Aplicarea acestui nou regulament, va fi în grija Poliției Locale Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here