Proiectul „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a” a ajuns la final

0
787
Sursa foto: Facebook/febhb

Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea, a finalizat proiectul „Învățăm să protejăm  natura – ediția a II-a”.

În data de 30 iunie Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” a finalizat proiectul „Învățăm să protejăm  natura – ediția a II-a”, implementat în parteneriat cu Școala Gimnazială „Szacsvay Imre” din Oradea și Facultatea de Protecția Mediului.

Pe toată perioada desfășurării proiectului, au fost întreprinse diverse activități, cum ar fi reamenajarea spațiului verde din incinta Școlii Gimnaziale „Szacsvay Imre”, o acțiunea de ecologizare pe malul râului Crișul Repede, o vizită de studiu la Baza Didactică de Biologie Vegetală a Universității din Oradea.

Totodată, copii implicați în proiect au participat la o prezentare a domnului prof. univ. dr. ing. Timofte Adrian Ioan intitulată „Un mediu curat, combate poluarea cu plastic” dedicată Zilei mondiale a mediului.

Pentru a putea vedea în practică, de modul în care mediul ne influențează viața, copii au beneficiat și de o excursie la rezervația naturală Poiana Florilor și au confecționat moriști de vânt cu ocazia Zilei internaționale a energiei eoliene.

„S-a amenajat un spațiu verde de 42mp, iar la activitățile de educație ecologică au participat 155 de persoane și 12 studenți voluntari, însoțiți de cadrele didactice. Valoarea totală a proiectului a fost de 11826,16 lei, din care finanțarea de 8800,16 lei din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România” au declarat reprezentanții Fundației.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here