Primarul liberal de la Vășcău a fost declarat în incompatibilitate și conflict de interese

0
1296
Sursa foto: dcnews.ro

Inspectorii ANI l-au declarat pe primarul orașului Vașcău în incompatibilitate și conflict de interese.

Inspectorii de integritate l-au prins şi cu mâţa în sac pe primarul liberal, fost membru PDL al oraşului Vaşcău.

Edilul Florin Porge este acuzat că, în mandatul din 2012 – 2016, „a emis o dispoziție privind numirea soției sale în funcția de manager de proiect în cadrul unui proiect implementat de Primăria Vașcău”.

Mai exact, doamna Porge a încasat de la Primăria Vaşcău suma de 15.859 lei, edilul fiind astfel găsit de inspectori în conflict de interese administrativ.

Potrivit legislației în vigoare, „primarii sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, soțul său ori rudele sale de gradul I”, prevedere ignorată de către liberal.

Drept urmare a deciziei inspectorilor ANI, liberalul Porge nu va mai putea ocupa o funcţie similară cu cea pe care o deţine acum timp de 3 ani de la încetarea mandatului, considerându-se că a decăzut din dreptul „de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here