Peste 60 de km de covor asfaltic în Bihor pentru acest an

0
848

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, a prezentat într-o conferință de presă situația lucrărilor în județ.

În contextul în care multă lume nu știu care sunt drumurile județene din județ, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang, a clarificat aceste aspecte în cadrul unei conferințe de presă la sediul CJ Bihor, pentru a clarifica aceste aspecte.

Potrivit lui vicepreședintelui Mang, în Bihor există în total 900,713 km de drumuri județene, dintre care 801,831 km sunt drumuri modernizate, adică asfaltate, iar 98,882 km sunt drumuri pietruite și de pământ.

Dintre drumurile care sunt deja modernizate, 138,6 km au fost reabilitate în perioada 2011 – 2016, iar 45,2 km între anii 2016 și 2017. În total, până la această dată, au fost modernizate prin instituția județeană un număr de 183,8 km.

Anul acesta conducerea Consiliului Județean are în vedere să realizeze peste 50 km de covor asfaltic, cărora li se vor mai adăuga, potrivit social-democratului Ioan Mang, încă 13,3 km prin rectificarea bugetară în cadrul ședinței de săptămâna viitoare a Consiliului.

„Câți bani alocăm în acest an pentru modernizarea drumurilor prin covoare asfaltice, nu s-au alocat niciodată”, a precizat vicepreședintele Ioan Mang.

Stadiul efectiv al lucrărilor în Bihor este următorul:

  • 24,925 km covor asfaltic realizat
  • 11,1 km în lucru
  • 7,3 km urmează să fie executați în zilele următoare
  • 6,675 km sunt în curs de contractare.

Până la finalul anului, în județ se vor turna covoare asfaltice pe 63,3 km de drumuri județene, Consiliul Județean informând că 151 km de drumuri aflate în administrare sunt cuprinși în planul de investiții pentru anul 2018, având termen de finalizare 2020, urmând ca în 2019 să intre pe lista de investiții încă 35 km.

 

În legătură acuzațiile aduse de opoziție, conducerii CJ, conform căruia se investește în drumuri care nu au nevoie de lucrări și că omite din procesul de turnare a covorului asfaltic drumuri cu probleme, Mang a explicat că acestea au fost selectate în funcție de situația constatată la vizitele din teren.

„Nimeni nu poate să pună covor asfaltic pe un drum care a fost recent modernizat. Aceasta este o lozincă”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here