Vieți salvatoare. Tânăra din Bihor intoxicată cu ciuperci a primit ficatul unui băiețel lovit de o mașină

0
1171
Sursa foto: cotidianul.ro

Un băiețel de 14 ani ce a fost lovit de mașină în localitatea Curtuișeni, a salvat mai multe vieți, datorită donării organelor.

Organele prelevate, marţi de la băiețelul de doar 14 ani din Curtuişeni, care a fost lovit de maşină, a salvat alţi copii.

Ficatul băiețelului a fost transplantat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, chiar tinerei de 18 ani care s-a intoxicat cu ciuperci, Andrea Georgiana Tomuţa, care se afla în stare gravă, la Spitalul Fundeni din București.

„Inima băieţelului a fost donată unui copil de 15 ani, care aştepta de 7 ani un transplant şi care nu avea şanse de supravieţuire, rinichii au mers la doi copii, la Cluj, şi plămânii au fost duşi la Viena, la clinica AKH, conform înţelegerii în sistemul eurotransplant. Ficatul a fost transplantat tinerei intoxicate din Bihor. În cazul acesteia, operaţia a început la ora 17 şi s-a terminat azi noapte la ora 4.30. Ea este în stare critică în continuare”, a declarat coordonatoarea programului de transplant în Biho, dr. Carmen Pantiş.

Copilul de 14 ani fusese victima unui tragic accident produs pe data de 12 iulie, când pe bicicletă fiind, nu a oprit la Stop şi a intrat de pe o stradă secundară pe drumul comunal din Curtuişeni, unde a fost lovit de maşină, suferind astfel răni grave la cap. Medicii l-au declarat în această săptămână medicii în mod oficial în moarte cerebrală, iar mama sa a decis să ajute alţi copii să trăiască.

 

Tânăra salvată de băiețelul de 14 ani, se numeşte Andrea Georgiana Tomuţa, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Oradea, fiind în stare gravă după ce a consumat ciuperci otrăvitoare, culese chiar de tatăl său, care a decedat, din acelaşi motiv, duminică.

Drama tinerei este cu atât mai mare, cu cât mama ei s-a stins, în urmă cu un an.

La iniţiativa prietenilor și colegilor, a fost declanşată luni o acțiune umanitară prin care orădenii sunt îndemnați să doneze sânge pentru adolescentă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here