Lidl a fost amendat pentru a doua oară! Vezi ce au descoperit inspectorii ANPC

0
1012
Sursa foto: romania-insider.ro

Lidl a primit o nouă amendă, pentru care riscă să aibe suspendată activitatea.

La începutul acestei luni, comisarii ANPC au fost sesizați de un brașovean cu privire la magazinul Lidl, de pe strada Zizinului, pentru o presupusă practică înșelătoare.

Inspectorii ANPC au depistat că respectiva unitate a Lidl, din Brașov, a scos la vânzare nectarine „Made in România”, care, conform prețului la raft, erau din Spania, iar pe eticheta caserolei cu fructe era trecută ca țară de proveniență Grecia, astfel că au aplicat magazinului o amendă de 5.000 de lei.

Weekend-ul trecut, unitatea a revenit la vechile metehne, iar inspectorii ANPC au găsit la raft aceeași problemă. De această dată însă, amenda primită de Lidl a fost de zece ori mai mare, și anume 50.000 de lei.

„Sâmbăta trecută, din nou aceeași problemă. Ei profită, în principiu, fac anumite nereguli și promoții înșelătoare, fiindcă noi, în mod normal, nu avem program în week-end. Dar, știind acest lucru, am fost acolo și am găsit totul exact la fel. Exact aceeași unitate, exact aceeași problemă. Au fost amendați cu 50.000 de lei”, a precizat Sorin Susanu, șeful ANPC Brașov.

Mai mult, conform spuselor șefului ANPC Brașov, respectiva unitate Lidl s-ar putea trezi cu activitatea suspendată, dacă nu își corectează greșelile puse în practică.

„Abaterea repetată, în termen de şase luni de zile, duce la suspendarea activității și, indiferent de cum se numește agentul economic, nu voi avea rețineri să fac acest lucru”, a declarat, șeful ANPC, Sorin Susanu.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here