Accesul în Piața Unirii cu mașina vă va costa o amendă de 2.500 lei

0
1453
Sursa foto: digi24.ro

La propunerea edilului, Consiliul Local a majorat amenda pentru intrarea cu autoturismele în zona pietonală din centrul orașului.

Poliția Locală din Oradea a constatat că nivelul amenzilor practicate în Oradea sunt probabil prea mici, față de nivelul de trai al orădenilor, motiv pentru care au propus ca amenzile să fie majorate.

Astfel că sancţiunile pentru șoferii care nu respectă regulile, vor plăti amenzi majorate de la de la 500 lei la 1.000 lei pentru perimetrele pietonale din centru. Totodată, pentru cei care vor intra cu mașina în Piața Unirii vor achita 2.500 lei amendă.

Potrivit regulamentului privind accesul controlat al vehiculelor în zona pietonală centrală,  maşinile au voie să pătrundă pe spaţiile pietonale din zonele Republicii, Piaţa Unirii şi Vasile Alecsandri numai între orele 07.00-09.00 şi strict pentru aprovizionarea spațiilor comerciale.

Singurii care nu vor intra sub această regulă sunt riveranii care intră sau ies cu autoturismele din curţi şi maşinile de transport valori ce deservesc unităţile bancare.

Potrivit primarului Bolojan, majorarea amenzilor are ca scop descurajarea accesului cu maşina în zonele pietonale, argumentând că dalele albe din Piaţa Unirii, au fost puse numai în perimetrul destinat pietonilor, și acestea au crăpat sub greutatea roţilor autovehiculelor.

 

Sperăm ca măcar dacă vor fi majorate amenzile, să fie instruiți și agenții Poliției Locale, așa cum se cuvine și să adopte un mod corect de abordare a presupușilor contravenienți.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here