Fotografi din mai multe țări vin în România, la prima ediție a taberei „Discover Bihor”

0
2403

În perioada 03-09 august, județul Bihor va deveni punctul de atracție a câtorva zeci de fotografi, veniți din toate colțurile lumii.

Tabăra este organizată de către Varadinum Foto Club Oradea, Uniunea Internațională a Fotografilor, având drept parteneri Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor.

În cadrul taberei, sunt așteptați fotografi din Polonia, Serbia, Turcia, Germania, India, Singapore dar și din România, care vor surprinde potențialul turistic al județului, din mai multe zone.

„Bihorul are un mare potențial turistic, obiectivele sale de interes variind și acoperind o largă paletă (biserici de lemn, monumente de patrimoniu, peisaje, rezervații naturale, muzee etc). Este nevoie de promovare, inclusiv prin expoziții de fotografie sau prin evenimente menite să aducă în zonă fotografi amatori și profesioniști, care prin activitatea lor să ducă mai departe imaginea vizuală a zonei Crișanei” declară organizatorii taberei.

Organizatorii spun că scopul taberei este promovarea judeţului Bihor, prin fotografiile care vor fi realizate de fotografi amatori şi profesionişti din alte ţări, între care preşedinţi de fotocluburi şi fotografi de renume internaţional.

Participanţii în cadrul primei ediții a taberei „Discover Bihor” sunt fotografi amatori dar și profesioniști de talie internaționale, și anume Silvana Retter, Kozlowski Lukasz, Vincent Liew, Istvan Virag, Mehmet Masum Suer, Tomasz Okoniewski, Vinod Chauhan, Kozlowski Lukasz, Rucsandra Călin, Adela Rusu şi orădeanul Ovi D. Pop.

„Fotografii participanţi la tabără vor deveni, prin intermediul fotografiilor ce vor fi expuse în diferite localităţi din ţară şi din străinătate, adevăraţi ambasadori ai frumuseţilor judeţului Bihor. Pe parcursul unei săptămâni, vor fi vizitate diferite obiective turistice sau cu potenţial turistic (biserici, monumente de arhitectură, elemente de patrimoniu, muzee, case memoriale, zone peisagistice). De asemenea vor fi organizate evenimente etnografice sau gastronomice menită să pună în valoare zestrea culturală a judeţului Bihor”, au mai precizat organizatorii taberei,

Tabăra va avea loc în perioda 03 – 09 august, timp în care fotografii vor ajunge prin toate zonele de interes turisstic din Bihor, cum ar fi Pădurea Craiului, Țara Beiușului, Băile Felix, Peștera Farcu și Peștera Meziad, dar și în Oradea și alte zone de interes.

Pentru anii ce vor urma, organizatorii vor propune și alte zone ale județului.

O selecție a celor mai reușite fotografii vor fi piesa principală a unor expoziții de fotografie, în orașele de unde provin participanții la tabără, urmând să fie organizată și la Oradea un verniaș, a frumuseților județului Bihor ce vor fi surprinse de fotografi.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here