Fostul judecător al Curţii de Apel Bucureşti, Stan Mustaţă a murit în închisoare

0
1218
Sursa foto: google.com

Fostul judecător Stan Mustaţă, a murit ca urmare a unui infarct în închisoare, fiind condamnat la 8 ani şi 6 luni. Acesta a susținut în repetate rânduri, că dosarul său a fost fabricat artificial.

Fostul judecătorul Stan Mustaţă a decedat ca urmare a unui infarct miorcardic suferit în timp ce i se făcea o dializă, magistratul suferint de cancer și probleme ale rinichilor. Mustață era încarcerat de peste doi ani.

Moartea fostului judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a fost confirmată de avocatul său, Lorette Luca.

În 2016, Stan Mustaţă a fost condamnat definitiv la opt ani şi şase luni de închisoare de magistraţii instanţei supreme, procurorii dovedind că primea mită pentru a da soluţii favorabile în dosarele pe care le judeca.

În prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase la zece ani şi opt luni.

În acelaşi dosar, au fost condamnați și grefiera Mariana Curea la patru ani şi trei luni, Ion Boraciu la şase ani şi şase luni, Florian Alexandru la cinci ani şi patru luni şi Ciprian Moraru la un an şi patru luni, toate condamnările fiind cu executare.

 

 

Cu toate acestea, Mustaţă a susţinut tot timpul că dosarul său a fost unul „fabricat artificial”, pentru că era bănuit că ar fi încearcat să tergiverseze Dosarul ICA, în care Dan Voiculescu urma să fie condamnat la 10 ani de închisoare.

În momentul în care a fost arestat pentru luare de mită, Stan Mustață era unul dintre judecătorii din Dosarul ICA.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here