Mai mulți primari din Germania contestă plata alocaţiilor pentru copiii români

0
1114
Sursa foto: 1tv.ge

Primarii germani doresc să nu mai plătească alocații către copiii imigranților, inclusiv a celor români.

Potrivit Guvernului federal de la Berlin, numărul copiilor imigranţilor care primesc alocaţii din Germania a crescut cu 10,4% doar în ultimul an.

„În iunie 2018, au primit alocaţii 269.336 de copii care locuiesc în afara Germaniei, în ţări membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European”, a fost comunicatul Ministerului german de Finanţe.

Situaţia aceasta a atras critici ale mai multor primari a unor oraşe din Germania, care avertizează că astfel apar riscuri în sistemul social.

„Guvernul federal ignoră problema, ar trebui să facă ceva, asistăm la o migraţie din cauza sărăciei în cadrul Europei. În prezent, avem aproximativ 19.000 de persoane din România şi Bulgaria în Duiburg, sinti şi romi. Acum şase ani, în 2012, erau doar 6.000”, atrage atenţia primarul oraşului Duisburg, social-democratul Sören Link.

La rândul său, Thomas Jung din SPD, primarul oraşului Fürth, a discutat de curând despre această problemă cu liderul Partidului Social-Democrat, Andrea Nahles.

Copiii imigranţilor care lucrează în Germania primesc alocaţii de până la 194 de euro pe lună, ceea ce înseamnă că, costurile bugetare putând ajunge în 2018 la peste 600 de milioane de euro. Potrivit autorităților, în 2017, autorităţile germane au plătit în străinătate alocaţii pentru copii în valoare de 343 de milioane de euro.

Potrivit statisticilor, numărul copiilor polonezi care beneficiază de alocaţii din Germania a crescut cu 15.000 în ultimul an, al cehilor cu 5.000 şi al românilor cu 2.000.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here