Pedalează în siguranță! Un proiect al Fundației „Euroregiunea Bihor-Hajdu-Bihar”

0
2192

Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea a semnat un nou contract de finanțare pentru proiectul „Pedalează în siguranță!”

În primăvara acestui an, Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea a anunțat finalizarea a unei noi ediții a proiectului „Învățăm să protejăm natura – ediția a II-a”, iar cel de al doilea contract de finanțare semnat este unul care ne îndeamnă la mișcare prin pedalare, fiind finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, denumit „Pedalează în siguranță”.

„Proiectul face parte din programul Spații Verzi- Categoria Programe organizate cu prilejul Săptămânii Europene a Mobilității pentru un stil de viață eco-conștient 2018. Printre obiectivele sale, proiectul își propune să promoveze crearea unui mediu de viață mai sănătos prin folosirea bicicletelor și atragerea atenției comunității asupra importanței respectării tuturor participanților în trafic” a declarat Bogdan Hossu, directorul Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea.

Potrivit reprezentanților fundației, activitățile proiectului se vor desfășura în Săptămâna Mobilității Europene, având drept scop promovarea formelor alternative de transport ecologic și sublinierea faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice și al accidentelor.

Printre partenerii proiectului,se numără Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Asociația Pentru Educație și Siguranță Rutieră și Serviciul de Ambulanță Județean Bihor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here