Imagini din interiorul Palatului Episcopiei Greco-Catolice după incendiul din seara de 25 august

0
1282
Sursa foto: Facebook - Institutia Prefectului Bihor

Instituția Prefectului Bihor a publicat pe pagina sa de socializare mai multe fotografii din interiorul Palatului Episcopiei Greco-Catolice, după incediul devastator.

Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, Instituția Prefectului Bihor a dat publicității mai multe poze din interiorul Palatului Episcopal, după incendiul care a îngrozit un oraș întreg.

„Gândurile și rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către Episcopia Greco-Catolică. După cum credem că toată lumea a văzut, un incendiu devastator a afectat în seara trecută una dintre bijuteriile arhitecturale ale Oradiei – Palatul Episcopal. Clădirea a fost grav afectată și în ciuda acestui incident extrem de provocator, răspunsul și profesionalismul pompierilor din cadrul ISU – Crișana a fost excepțional, aceștia reușind să prevină răspândirea incediului la parterul Palatului și în clădirile învecinate.

Peste 100 pompieri militari au participat la operațiunea de ieri seară, cu 12 autospeciale dintre care 2 de intervenție la înălțime. Curajul și promptitudinea pompierilor militari ne îndatorează să le mulțumim și să îi felicităm.

Sursa foto: Facebook – Institutia Prefectului Bihor

Cel mai important este că nu au fost victime iar faptul că s-a reușit ca un incendiu de asemenea dimensiuni să fie izolat este exclusiv rezultatul modului exemplar în care au acționat pompierii.

Considerăm că nu ar fi de folos să speculăm în spațiul public pe tema cauzei incendiului. Există o anchetă în curs și va asigurăm că toate ipotezele sunt luate în considerare, urmând ca în cel mai scurt timp să avem date oficiale despre ce ar fi putut cauza această tragedie.

Sursa foto: Facebook – Institutia Prefectului Bihor

În final, ținem să menționăm că este încurajatoare generozitatea orădenilor care se reunesc în aceste momente pentru a-i ajuta pe cei afectați de acest eveniment tragic, prin campania de strângere de fonduri la care vom adera și noi și unde vom invita de asemenea toate instituțiile deconcentrate pe care le coordonăm să se implice. Facem apel de asemenea la cetățenii mun. Oradea și nu numai, să se implice financiar, atât cât pot, în acest act de normalitate, fiind datoria noastră a tuturor să ne asigurăm că acest monument de care eram cu toții atașați va renaște și străluci din nou în Piața Unirii”.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here