Google va utiliza inteligența artificială, reducând consumul de energie cu 30%

0
1182
Sursa foto: dronebelow.com

Google a înlocuit forţa de muncă umană cu inteligenţa artificială pentru coordonarea procesului de răcire a centrelor sale de stocare a datelor.

Sistemul de răcire funcţionează pe baza unor recomandări venite din partea inteligenței artificiale și nu din partea factorului uman, rezultând o reducere a consumului de energie electrică cu până la 30%.

Echipamentele de inteligență artificială fac recomandările în baza unor informaţii pe care le colectează o dată la fiecare cinci minute cu ajutorul miilor de senzori, iar în baza informaţiilor, se vor anticipa măsurile ce vor fi necesare procesului de răcire şi ulterior va trimite recomandările unui sistem local de control, ce le va analizează şi ulterior le va aplica.

Toate recomandările sunt făcute astfel încât consumul de energie electrică să fie cât mai redus şi astfel încât să fie îndeplinite o serie de cerinţe legate de siguranţă.

Centrele de stocare a datelor ale companiei Google sunt compuse din mii de servere ce găzduiesc servicii precum YouTube, Gmail sau Google Search, iar inteligența artificială care coordonează operaţiunile de răcire, a fost dezvoltat împreună cu compania DeepMind şi a fost anunţat pentru prima dată în 2016.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here