Consiliul Județean Bihor va aloca 100.000 de lei pentru refacerea Palatului Episcopal

0
1931
Sursa foto: Facebook - Oradea Heritage

Primii pași spre refacerea Palatului Episcopal Greco-Catolic au fost deja făcuți.

Incendiul care a distrus Palatul Episcopal din Piața Unirii a mobilizat atât autoritățile locale și județene, cât oamenii de toate confesiunile din Oradea și nu numai.

Consiliul Județean Bihor anunțase că va sprijini Episcopia Greco-Catolică în refacerea clădirii simbol din centrul orașului, din toate punctele de vedere, iar primii pași au fost deja demarați. În acest sens, deliberativul județean va aloca 100.000 de lei Episcopiei, pentru primele etape necesare procesului de reconstrucție a clădirii.

„Această sumă se regăsește în proiectul Hotărârii Consiliului Județean privind rectificarea bugetului județului pentru 2018. Inițiativa urmează să fie supusă la vot în plenul ședinței de mâine, 28 august 2018”, a transmis, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Mang.

Pe acest subiect, consilierii județeni vor vota în sedința de astăzi a CJ Bihor, ajutorul financiar urmând a fi alocat Episcopiei Greco-Catolice.

„Conducerea instituției noastre își exprimă convingerea că și această tematică este una care trebuie să întrunească solidaritatea tuturor factorilor sociali și administrativi din Bihor”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, Adrian Simon.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here