Demolarea fabricii Zahărul continuă, în ciuda amenzilor Gărzii de Mediu

0
1294
Sursa foto: activenews.ro

Proprietarii fabricii Zahărul continuă demolarea clădirilor, cu toate că au obligația de a sista lucrările.

Suntem obișnuiți să auzim că nemții sunt cei mai corecți și cu toții am auzit de strictețea și rigoarea germană, însă atunci când fac afaceri în România, începe procesul de balcanizare, pentru că brusc, respectarea legilor, devine o opțiune și nu o obligație.

Potrivit informațiilor, grupul german Pfeifer&Langen, cel care deţine fabrica Zahărul a cerut insolvenţa, iar acum ar intenționa să plece de piața din România, fără să își îndeplinească obligațiile legale ce îi revin, față de autorități.

La începutul lunii, comisarii Gărzii de Mediu Bihor au aplicat o amendă grupului german, în valoare de 100.000 lei, pentru efectuarea de lucrări de demontare și dezafectare, ce nu sunt autorizate. Deloc atenți sau stricți în ceea ce privește aplicarea legii, cel puțin nu în România, grupul german a continuat cu lucrările de dezafectare a fabricii.

Cu ocazia unui nou control pe Calea Borșului, la sediul fabricii, comisarii Gărzii de Mediu Bihor le-au aplicat o altă amendă de 100.000 lei, pentru nerespectarea interdicției impuse la începutul acestei luni.

Pentru a putea fi în legalitate cu privire la închiderea fabricii, grupul german este obligat să întocmească și să agreeze un plan de închidere cu autoritățile locale, ceea ce însă nemții au omis cu desăvârșire.

 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here