Raliul Carpați Retro: Bihorul va fi în acest weekend atracția principală a pasionaților de mașini istorice

0
2005
Sursa foto: Facebook

Ediția a XIX-a a Raliului Carpați Retro vine în premieră în Bihor, care va aduna zeci de mașini de colecție din toată țara.

Etapă consacrată a raliurilor de regularitate, Raliul Carpați Retro este potrivit reprezentanților Retromobil Club România, una din cele mai mari și importante ediții, din cadrul campionatului național.

Evenimentul aflat în premieră în județul Bihor, va avea 50 de echipaje formate din pilot şi copilot, care vor concura în maşini de epocă, precum Mercedes, Triumph, BMW, Porsche, Peugeot, Fiat şi Dacia.

Organizatorii au declarat că traseul participanților va o lungime de aproximativ 385 km, și va purta echipajele venite din toate colțurile țării prin diferite zone a județului, având ocazia să își dea frâu liber pasiunii pentru acest sport nobil.

Cu această ocazie, participanții vor avea ocazia să descopere frumusețile județului Bihor, traversând pe parcursul celor 385 km, zona Sălacea, Conacul Komaromy din satul Otomani, zona Roșia, Țara Beiușului, Cetatea Oradea și alte puncte ce vor fi cunoscute de echipaje în momentul raliului.

„Din minut în minut câte o maşină va porni în raliu. Nu e o competiţie de viteză, astfel că participanţii trebuie să respecte regulile de circulaţie şi restricţiile privind viteza. Se notează şi se iau în calcul timpii obţinuţi în fiecare etapă”, a declarat vicepreședintele filialei din Oradea a Retromobil Club România.

Orădenii pasionați de aceste bijuterii pe patru roți, vor putea să le admire la startul etapei din Oradea, care va avea loc vineri, 31 august de la ora 10.00 din Parcul 1 Decembrie, de lângă statuie.

Evenimentul este organizat de Retromobil Club România, filiala Oradea în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here