Terenurile Primăriei Oradea sunt pline de ambrozie, însă Poliția Locală nu efectuează niciun control

0
1516
Sursa foto: click.ro

Cu toate că au fost aplicate sancțiuni de peste 300.000lei, Primăria Oradea a scăpat de amenzi de fiecare dată, chiar dacă terenurile care îi aparțin sunt invadate de ambrozie.

De la începutul acestui an, polițiștii locali au aplicat amenzi în valoare totală de 312.900 lei proprietarilor de terenuri care sunt fie insalubre, fie sunt invadate de ambrozie. Ei bine, nu același lucru se poate spune și despre terenurile care aparțin administrației locale, care sunt pline de ambrozie și care a scăpat de orice penalizare.

Poliţiștii locali au demarat de la începutul anului și până în prezent o serie de acţiuni de informare și sancționare a tuturor deţinătorilor legali, cât şi a administratorilor terenurilor şi spaţiilor verzi infestate cu ambrozie.

În timp ce orădenii primesc amenzi usturătoare, administrația locală scapă basma curată, chiar dacă terenurile care îi aparțin sunt investate cu ambrozie. Spre exemplu, în cimitirul municipal, aleile sunt pline de această plantă, ajunsă deja la dimensiuni suficient de mari, cât să îți poți da seama că nu i s-a acordat atenție acestui subiect.

„Orice instituție, în care există ambrozie, are cel puțin o somație. Sunt câteva mii. Nu ne jucăm cu nicio companie, fie ea a primăriei sau privată. Oricum, e mai bine ca anul trecut”, este afirmația pe acest subiect a șefului Poliției Locale Oradea, Cristian Beltechi.

 

Ambrozia este o plantă anuală, prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, dar şi în zonele cu ruine, zonele rezidenţiale noi, unde construcţiile nu au fost terminate, pe marginile şoselelor, pe spaţiile verzi, dar şi în curţile caselor sau în parcuri.

În ceea ce privește persoanele afectate, manifestările pot fi diferite de la o persoană la alta, însă majoritatea acuză strănut frecvent, mâncărime în nas sau ochi, secreţii nazale abundente, ochi roşii (hiperemie conjunctivală), mulți dintre ei fiind predispuşi la apariţia manifestărilor de astm (dificultăţi în respiraţie, tuse, respiraţie şuierătoare).

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here