Roxana Mărăcineanu este noul ministru al Sportului în Franţa

0
1650
Sursa foto: ziuanews.ro

Franța are un nou ministru a sportului, în persoana Roxanei Mărăcineanu.

Dupa demisia fostului ministru al Sportului din Franța, Laura Fessel, a fost desemnată o altă sportivă marcantă pentru a ocupa acest post, și anume Roxana Mărăcineanu, care s-a născut în 1975 la București.

Fostul ministru, Laura Fessel, este dublă campioană olimpică la scrimă în anul 1996, iar actualul ministrul, Roxana Mărăcineanu, este prima campioană mondială a Franței la înot. Originară din România, sportiva a câștigat la Pert titlul mondial la 200m spate. De asemenea, Mărăcineanu a fost medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Noul ministrul al Sportului din Franța s-a născut la Bucureşti în 1975, însă s-a stabilit de mică la Mulhouse unde a început înotul de performanţă. În anul 2007 a fost consultant de specialitate pentru „France Televisions” în timpul Mondialului de la Melbourne, după care s-a implicat în numeroase programe sociale.

În 2010 a candidat pentru Partidul Socialist în alegerile regionale, iar pe 21 martie a fost aleasă consilier regional în Île-de-France.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here