Media pensiei lunare crește cu aproximativ 10% față de anul trecut

0
1844
Sursa foto: gazetaoltului.ro

Pensia medie lunară a crescut cu aproape 10% față de 2017.

Potrivit INS, în trimestrul al doilea, pensia medie lunară a fost de 1.122 de lei, egală cu cea din trimestrul precedent, dar o creştere de 9,8%, comparativ cu acelaşi trimestru din 2017.

În aceeaşi perioadă, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.073 de lei, o majorare cu un leu faţă de trimestrul precedent şi de 9,3%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare şi câştigul salarial mediu net a fost însă de 48,2%, în scădere comparativ cu 51,3% în trimestrul precedent.

În aceeaşi perioadă, numărul mediu al pensionarilor a fost de 5,207 milioane de persoane, aflându-se astfel în scădere cu 16 mii de persoane faţă de trimestrul precedent şi cu 18 mii de persoane, dacă ne raportăm la anul 2017. Mai mult, la finalul lunii iunie, numărul mediu de pensionari a fost de 4,68 milioane de persoane, cifră ce se află în scădere cu 6 mii persoane faţă de trimestrul precedent.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here