Parlamentul European a aprobat declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei. Oficialii de la Budapesta au reacționat

0
1929
Sursa foto: economist.com

Parlamentul European a aprobat, miercuri, declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor Uniunii Europene.

Parlamentul European a aprobat raportul prin care a constatat că Guvernul Orban prezintă „riscul clar” de încălcare a valorilor UE şi a dispus iniţierea procedurii de sancţionare a Ungariei în virtutea Articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene. Astfel, guvernul maghiar riscă suspendarea drepturilor de vot în Consiliul UE.

Lansarea procedurii de sancţionare a fost aprobată cu 448 de voturi pentru, 197 împotrivă şi 48 de abţineri.

Ungaria a fost criticată în mai multe rânduri de către Uniunea Europeană, din cauza legilor privind libertatea de exprimare, din cauza organizării sistemului judiciar, a celui electoral şi în contextul abordării faţă de imigraţie.

„Ungaria nu va accepta ameninţări şi nu va deveni patria imigraţiei. Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi patria imigraţiei. Dar noi nu vom accepta ameninţări şi acte de şantaj din partea forţelor proimigraţie: ne vom apăra frontierele, vom opri imigraţia clandestină” a afirmat premierul ungar, Viktor Orban.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, consideră că decizia Parlamentului European de iniţiere a procedurii pentru sancţionarea Ungariei reprezintă o formă de răzbunare meschină bazată pe acuzaţii neadevărate.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here