Amenzi de până la 2.500 de lei, dacă hrăniți porumbeii sau pisicile pe stradă

0
996
Sursa foto: shutterstock.com

Hrănirea pisicilor sau a porumbeilor îi va costa pe cei în cauză, până la 2.500 de lei.

Proiectul de hotărâre a trecut de Consiliul Local prin votul masiv și mecanic a grupului liberalilor, majoritar, al peneliştior.

În acest sens, hotărârea prevede că asociaţiile de proprietari sunt obligate să preia terenurile din jurul blocurilor şi să le administreze conform pretenţiilor administrației orădene, hrănirea pisicilor şi a porumbeilor este interzisă pe domeniul public din Oradea, iar pentru cei recalcitranți, amenzile vor ajunge până la 2.500 de lei.

 

„Regulament privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi publice situate în intravilan, măsuri și reguli specifice pentru protecția mediului în Municipiului Oradea”, conţine și obligativitatea cosirii terenurilor înierbate în fiecare lună de vară, în primele două săptămâni din aceasta, urmând ca ulterior, Poliţia Locală să aplice avertismente și amenzi.

Consilierii social-democrați au reclamat că Executivul nu a luat în considerare nicio observaţie formulată în dezbaterea publică.

În acest sens, consilierul local Liviu Sabău a reamintit edililor propunerea de a fi sancţionaţi agenţii comerciali care nu asigură acces liber la grupurile sanitare și ridicând problema interdicţiei hrănirii animăluţelor, punând în discuție că majoritatea celor de la dezbatere au cerut să nu le fie anulată posibilitatea de a-şi manifesta umanitatea.

Astfel amenda pentru cei care hrănesc pe domeniul public pisici sau porumbei este cuprinsă între 1.000 şi 2.000 de lei pentru persoane fizice şi 1.500 şi 2.500 lei pentru persoane juridice.

Desigur, dat fiind că aparatul de vot liberal nu a ținut socoteală de niciun motiv adus în discuție de orădenii prezenți la dezbaterile publice, proiectul a trecut cu majoritatea liberalilor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here