Peste 40 de elevi dintr-un colegiu din Bihor au participat la proiectul de ecologizare „Acționează verde!”

0
1339

Peste 40 de elevi din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita au avut parte de o experință inedită în cadrul proiectului „Acționează Verde!”.

Ultimul sfârșit de săptămână a lunii septembrie, a reprezentat pentru peste 40 de studenți din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita, un prilej de a îmbina utilul cu plăcutul. Motivul a fost implicarea acestora în proiectul „Acționează Verde!”, implementat de Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea cu finanțare de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor.

Prima parte a proiectului care s-a întins pe trei zile, s-a desfășurat sub găzduirea Centrului de Agrement pentru Tineret din satul Remeți, comuna Bulz, și s-a materializat prin organizarea a trei activități.

Seminarul „Colectează selectiv” a fost susținut de Mihai Togor, comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bihor, care a cuprins informații utile elevilor, legate de clasificarea deșeurilor.

„Domnul comisar Togor Mihai a subliniat necesitatea colectării selective a deșeurilor nepericuloase, activitatea pe care fiecare cetățean responsabil ar trebuie să o facă zilnic. Îmbinând apoi utilul cu plăcutul, elevii s-au putut bucura de frumusețile pe care le oferă zona, participând la o acțiune de ecologizare în zona turistică a satului Remeți”, a descris Bogdan Hossu, directorul Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea.

De asemenea, adolescenții au fost instruiți cu privire la măsurile de prim-ajutor, în cadrul unui curs. „Având ocazia de a face aplicații practice pe un manechin, tinerii și-au însușit principalele măsuri de urgență în caz de accidente rutiere sau alte posibile situații la care ar putea fi martori, învâțând să acționeze prompt și util, astfel încât să devină eroi salvatori ai unor persoane aflate în dificultate”, au precizat organizatorii.

 

A doua parte a proiectului, a presupus ca participanți să își împărtășească experiența lor și altor elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, în cadrul unui seminar ce a avut loc în sala festivă a unității de învățământ.

„A fost lansată și o invitație către întreaga comunitate din municipiul Marghita de a <<acționa verde>>, activitate ce a urmărit conștientizarea cetățenilor asupra importanței colectării selective a deșeurilor prin distribuirea de materiale informative pe străzile municipiului Marghita”, a mai spus directorul fundației.

Partenerii Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea în implementarea proiectului „Acționează Verde!” au fost Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor și Serviciul Județean de Ambulanță Bihor.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here