Vești bune pentru antrepenorii bihoreni din Bihor: TVA pentru turism și activitățile conexe se va reduce la 5%

0
1195
Sursa foto: gazetaoltului.ro

Vești bune pentru toți întreprinzătorii din turism din județul Bihor. TVA-ul pentru turism se va reduce la 5%.

Ordonanța de Urgență a Guvernului a fost o inițiativă a Ministerului Finanțelor Publice, fiind adoptată joi, 4 octombrie.

Ca urmare a acestui OUG, TVA-ul pentru turism și activitățile conexe va fi redus la 5%, iar pentru bihoreni veștile bune nu se opresc aici, datorită eliminării cotei redevenței pentru apa geotermală și apă minerală naturală.

Potrivit președintelui PSD Bihor, Ioan Mang, cota redusă de TVA de 5% urmează să fie aplicată pentru cazarea în sectorul hotelier, servicii de restaurant şi de catering, facilități sportive, accesul în parcuri de distracții și în parcuri recreative. De asemenea, liderul social-democraților bihoreni a precizat că eliminarea cotei redevenței pentru apa geotermală și apa minerală naturală urmărește susținerea turismului balnear și diminuarea costurilor pentru producerea energiei termice în sistemele care folosesc apa geotermală. Stațiunea Băile Felix se numără printre beneficiarii direcți ai acestei măsuri.

„La un moment dat a apărut o propunere de majorare a redevenței la ape geotermale, care ar fi dus automat la închiderea Stațiunii Băile Felix și a tuturor stațiunilor cu ape geotermale din România. Stațiunea din Felix putea fi închisă întrucât în trei luni de zile se afla. Acesta lucru a fost semnalat inclusiv de către mine în Comitetul Executiv de la Băile Herculane. Redevența zero pentru utilizarea apelor geotermale și minerale salvează stațiunea, Băile Felix fiind cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România”, a precizat Ioan Mang, președintele PSD Bihor.

Ordonanța de Urgență a Guvernului privind reducerea TVA-ului la 5% a fost adoptată joi, 4 octombrie și va intra în vigoare din 1 noiembrie 2018.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here