A fost semnat cel mai mare contract de finanțare, de peste 4 milioane de euro, pentru Băile 1 Mai

0
1900
Sursa foto: alexandruguzi.ro

Primăria Sânmartin a semnat cel mai mare contract de finanțare pentru comună, în valoare de peste 4 milioane de euro.

În valoare de 4.790.000 de euro, proiectul are drept obiectiv reabilitarea și modernizarea stațiunii balneo-climaterice Băile 1 Mai.

Mai exact, primarul Cristian Laza, a precizat că vor fi lucrări de asfaltare a 4 km de străzi și 4,2 km de trotuare gândite ca alee pietonală cu mobilier stradal inclus, o pistă de biciclete de 2,5 km dar și 564 de locuri de parcare. Mai mult, în proiect este prevăzută reabilitarea tuturor reţelele edilitare, și anume apă-canal plus iluminat public, puncte WI-FI, sistem de supraveghere video, dar și reabilitarea parcului din Băile 1 Mai, partea din jurul Lacului cu Nuferi, cu pavarea intervalului de la sensul de lângă Pensiunea Perla până la Ştrandul cu Valuri.

„Valoarea totală a lucrărilor este de 22.547.338,17 lei, din care contribuția proprie a Primăriei Sînmartin este de 482.550,78 lei. Vom demara chiar în această lună licitațiile pentru proiectare și execuție. Dacă Agenția de Dezvoltare Rurală Nord-Vest ne va aproba, pentru a câștiga timp noi am vrea să scoatem la licitație împreună proiectarea și licitația. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului, acesta fiind cel mai mare contract de finanțare semnat de UAT Comuna Sînmartin”, a Cristian Laza, primarul comunei Sânmartin.

Lucrările sunt prevăzute în proiectul „Reabilitare și modernizare a stațiunii balneo-climaterice Băile 1 Mai”, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1.

Conform edilului, lucrările se vor finaliza în vara anului 2020.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here