Proiectul „Pedalează în siguranță!” s-a încheiat cu succes

0
1627

Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea anunță încheierea cu succes a proiectului finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, „Pedalează în siguranță!” derulat în perioada 1 septembrie- 11 octombrie.

Scopul proiectului  de a promova crearea unui mediu de viață mai sănătos prin folosirea bicicletelor ca mijloc de transport urban ecologic, a fost atins atât  în rândul beneficiarilor direcți -elevii liceelor, cadrele didactice, părinții elevilor, cicliștii care au participat la Critical Mass- cât și în rândul beneficiarilor indirecți ai proiectului: persoane de toate vârstele din municipiul Oradea și județul Bihor.

Una din activitățile proiectului a constat în  prezentarea normelor de siguranță rutieră și de promovare a unui stil de viață sănătos la licee din municipiul Oradea. Liceele au fost desemnate de către unul din partenerii proiectului, Inspectoratul Școlar Județean Bihor:  Liceul de Arte Oradea, Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși”, Colegiul National „Iosif Vulcan” și Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”. Aici echipa de implementare și partenerii care au susținut aceste cursuri au fost primiți de un număr de peste 280 de elevi entuziasmați să afle cât mai multe despre normele de siguranță rutieră. Totodată, prezentarea interactivă a inclus și un filmuleț educativ, asigurat de Asociația pentru Educație și Siguranță Rutieră. La finalul prezentărilor s-au distribuit pliante informative și s-a lansat invitația pentru acțiunea următoare- Critical Mass.

Invitația lansată pentru a doua acțiune, Critical Mass nu a fost doar pentru elevi, ci și pentru părinții acestora, și pentru  prietenii acestora, și pentru bicicliști și pentru toți orădenii care au vrut să se bucure de o zi însorită. Astfel, s-au adunat peste 500 de iubitori de mișcare și au pornit la pedalat aproape 9 km pe străzile capitalei Art Nouveau-lui românesc. Critical Mass a avut cel mai lung traseu de până acum în municipiul Oradea, cicliștii având posibilitatea să traverseze străzi unde locuitorii nu au avut ocazia să admire un asemenea marș. Și pentru că normele rutiere trebuiesc respectate, fundația a împărțit participanților veste reflectorizante și apă plată doritorilor. La punctul de sosire, toți si-au promis că se vor revedea în curând într-un număr și mai mare.

Rezultatele proiectului au fost peste cele așteptate, deoarece au participat mai multe persoane decât a aproximat fundația inițial și de asemenea, pe parcursul implementării s-a alăturat încă un partener, Asociația ProBikers Oradea.

Valoarea proiectului a fost de 6960 lei dintre care 6150 lei a fost finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here