BMW a publicat primele imagini cu cel mai mare SUV al bavarezilor, și anume BMW X7

0
1692

BMW a publicat primele detalii legate de noul X7, cel care este cel mai mare SUV din gama constructorului german.

BMW a prezentat noul X7, care este cel mai mare SUV din gama constructorului bavarez, urmând să fie disponibil pe piață din luna martie a anului 2019, urmând ca producția să aibe loc în cadrul fabricii din Spartanburg, Carolina de Sud, SUA.

Noul X7 devine astfeș vârful de gamă în segmentul SUV oferit de producătorul german din München și integrează un nou design, cele mai recente sisteme de siguranță, tehnologii de ultimă generație și motoare diesel și benzină, beneficiind totodată în echiparea standard, de o configurație cu șapte locuri.

În ceea ce privește caracteristicile, BMW X7 are o lungime de 5.151 de mm, lățimea de 2.000 de mm, iar înălțimea de 1.805 mm, având un ampatamentul care măsoară 3.105 mm. De asemenea portbagajul are o capacitate de 326 de litri, valoare măsurată atunci când toate cele 7 locuri sunt utilizate. Dacă vom rabata ultimului rând de scaune, volumul crește până la 750 de litri, sau 2.120 de litri prin rabatarea celui de-al doilea rând de scaune.

Zona frontală este dominată de celebra grilă BMW, care a luat cele mai mari dimensiuni de până acum, dar și de accesoriile cromate, oferind standard faruri cu LED, iar opțional clienții pot alege farurile BMW Laserlight. În partea din spate, vom observa că cele două stopuri sunt unite cu o bandă cromată, detaliu care până acum era regăsit doar pe Seria 7.

În ceea ce privește capitolul interior noul BMW X7 oferă un instrumentar de bord ice ntegrează un display de 12.3 inch, iar informațiile pot fi proiectate în câmpul vizual și cu ajutorul unui head-up display. De asemenea, ecranul sistemului de infotainment măsoară 12.3 inch și poate fi controlat și cu ajutorul clasicului iDrive Controller, iar comenzile de pe ecranul central tactil pot fi controlate și prin gesturi sau vocal, cu ajutorul noului sistem asistent BMW.

Ca și noutate, butonul de pornire și oprire a motorului, este amplasat în apropierea selectorului de viteze și a butoanelor care fac parte din pachetul Driving Experience Control, din zona tunelului median, alături de butoanele ce controlează suspensia pneumatică și modurile off-road

Sistemul audio dispune de 10 incinte pentru sistemul Hi-Fi, însă vor putea alege și versiunile Harman/Kardon sau Bowers & Wilkins.

Legat de suspensia pneumatică, producătorul bavarez o va oferi în pachetul standard, situație în care garda la sol măsoară 221 de mm, oferind opțional și un pachet dedicat ieșirilor în teren accidentat excepție fiind modeul X7 M50d. Aaceste opțiuni pentru off-road integrează protecții suplimentare și va dispune de patru moduri diferite, și anume xSnow, xSand, xGravel și xRocks.

În ceea ce privește lista de opționale,  SUV-ul producătorului german dispune de Cruise Control cu funcție de frânare și de Collision and Pedestrian Warning cu funcția City Braking, Cruise Control cu funcție Stop&Go, la care se adaugă funcțiile și sistemele care avertizează/asistă șoferul atunci când părăsește banda de rulare sau când în unghiul mort se află un alt vehicul. Elementul de noutate este dat de camera video care monitorizează starea șoferului, dacă mai este sau nu atent la drum.

Ceea ce cu siguranță stârnește curiozitatea tuturor, este pachetul de motorizare oferit de către BMW pentru X7, care vă spunem de acum că va satisface atât fanii diesel, cât și pe ce ai motoarelor pe benzină.

Așadar, pentru versiunile pe benzină, X7 va avea în opțiuni motorizarea xDrive40i cu propulsorul de 3 litri în șase cilindrii, care va pune la bătaie 340 CP și 450 Nm, legat la o cutie de viteze cu 8 trepte.

Motorizările diesel vor beneficia de celebrul xDrive30d, motorul deja cunoscut de 3 litri cu șase cilindrii și care promite 265 de CP și 620 Nm, având anunțat un consum mixt de 6.5 – 6.7 litri/100km. Cei care vor dori mai multă putere, vor putea opta pentru versiunea M50d, care e pus în mișcare de același 3 litri în șase cilindrii, însă care oferă 400 de CP și 760 Nm. Potrivit inginerilor bavarezi, BMW X7 M50d va ajunge de la 0 la 100km/h în doar 5.4 secunde.

Piața din SUA se va bucura și ea de o opțiune pe benzină extrem de puternică, și anume xDrive50i, ce va avea motorul V8 de 4.4 litri, ce va produce 462 de CP și 650 Nm.

În rest, pozele vorbesc de la sine, despre formele și opțiunile noului SUV bavarez, BMW X7.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here