Proiectul „Acționează verde” al celor de la Fundația Euroregiunea, a ajuns la final

0
1063

Fundația „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea anunță încheierea cu succes a proiectului „Acționează verde!”.

Finanțat de către Direcția Județeana de Sport și Tineret cu suma de 6.700 lei, proiectul s-a derulat în perioada 10 septembrie – 09 octombrie 2018.

Scopul proiectului „Acționează în siguranță!” a fost acela de a promova protejarea mediului și a mijloacelor ecologice de reciclare. Beneficiarii direcți ai proiectului au fost elevii claselor a X-a și a XI-a din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” din Marghita, beneficiarii indirecți fiind locuitorii de toate vârstele din județul Bihor.

Prima parte a proiectului a constat în trei zile pline de activități, sub găzduirea Centrului de Agrement pentru Tineret din satul Remeți (comuna Bulz). Aici a fost organizat seminarul „Colectează selectiv”, susținut de domnul Mihai Togor, comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului Județean Bihor. Acesta a oferit informații utile elevilor, legate de atât de clasificarea deșeurilor, cât și de modul de colectare selectivă. A doua parte a activităților a presupus aplicarea cunoștințelor proaspăt dobândite: în zona turistică a satului Remeți a fost organizată o activitate de ecologizare. A treia activitate a constat în instruirea tinerilor cu privire la măsurile de acordare a primului-ajutor, în cadrul unui curs asigurat de către un reprezentant al Serviciului de Ambulanță Județean Bihor. În cadrul acestei din urmă activități, elevii au avut ocazia să își însușească principalele măsuri de urgență, în caz de accidente rutiere sau alte posibile situații.

Cea de doua parte a proiectului, a presupus ca participanții să își împărtășească experiența lor și altor elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, în cadrul unui seminar ce a avut loc în sala festivă a unității de învățământ.

În cele din urmă, cea de a treia componentă a proiectului a presupus activitatea de informare a locuitorilor din Marghita, privind importanța selectării deșeurilor și a reciclării, activitate ce a fost realizată de cei peste 40 de elevi din cadrul Colegiului Național „Octavian Goga”. Elevii alături de membri ai Fundației, au mers pe străzile din municipiul Marghita și au împărțit pliante persoanelor de toate vârstele, discutând cu aceștia despre importanța protejării mediului, atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru sănătatea generațiilor ce vor urma.

Partenerii Fundației „Euroregiunea Bihor – Hajdú-Bihar” Oradea în implementarea proiectului „Acționează Verde!” au fost Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bihor și Serviciul Județean de Ambulanță Bihor. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.165,3 lei.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here