Doliu în lumea fotbalului românesc. Ilie Balaci a murit la doar 62 de ani

0
1162
Sursa foto: prosport.ro

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotbalişti români, Ilie Balaci, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani.

Ilie Balaci a avut o carieră sportivă timp de 15 ani, timp în care a activat 12 ani la Universitatea Craiova în peste 300 de meciuri oficiale, unde a și câștigat nu mai puțin de 7 trofee.

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 şi a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. Aici el a câştigat trei titluri naţionale şi patru Cupe ale României şi a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 şi 1982.

La echipa naţională, pentru care a jucat timp de 17 ani, 6 luni şi 10 zile, Balaci a adunat 69 de selecţii şi 8 goluri, fiind căpitanul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 1984.

În cariera sa de antrenor, a câştigat Cupa Campionilor Africii, în anul 1992, cu Club Africain Tunis din Tunisia, Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994 cu Olimpique Casablanca din Maroc, Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal, ambele din Arabia Saudită, Cupa Cupelor Ţărilor Arabe în 2000 cu Al Ain, din Emiratele Arabe Unite și Supercupa Asiei în 2000 cu Al Ain.

Fostul internaţional a suferit un accident vascular cerebral duminică, în timp ce se afla acasă, în Craiova. Medicii de la Spitalul din Craiova au încercat să îl resusciteze, însă nu au mai putut face nimic pentru el, iar după o oră şi jumătate, Balaci a fost declarat mort.

Potrivit medicilor, Ilie Balaci a avut probleme respiratorii cu câteva zile în urmă, a mers la doctor, iar acesta i-a prescris o reţetă contra unei alergii.

„În jurul orei 9,40, a fost anunţat apelul la 112. Imediat, la locuinţa de familie a fotbalistului s-a deplasat un echipaj cu medic de la SAJ Dolj, care a găsit victima în stop cardio-respirator. Ulterior, s-a luat decizia de a mai trimite în sprijin la caz încă un echipaj SMURD cu medic. După executarea timp de mai multe zeci de minute a manevrelor de resuscitare (conform protocolului medical), a fost declarat decesul fotbalistului”, au anunţat cei de la ISU Dolj.

Motivul morţii lui Ilie Balaci va fi dezvăluit în zilele următoare, familia cerând autopsia corpului fostului fotbalist.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here