Liberalii din Consiliul Județean Bihor s-au opus construcției de autogări în Săcuieni și Marghita

0
2439
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Consilierii PNL din deliberativul județean s-au opus proiectului prin care în Săcuieni și Marghita se pot construi autogări moderne.

În stilul deja consacrat al liberalilor, un nou proiect s-a „bucurat” de refuzul acestora de a-l valida, și anume două proiecte de hotărâre prin care Consiliul Județean a solicitat trecerea a două terenuri din domeniul public al orașului Săcueni, respectiv al municipiului Marghita pentru construirea unor autogări moderne.

Proiectul a picat prin votul PNL, aceștia votând împotriva investiției, cu toate că aceasta este oportună în vederea asigurării condițiilor moderne pentru transferul de călători.

Consiliul Județean Bihor a solicitat primăriilor de orașe și municipii din Bihor identificarea unor terenuri ce pot fi trecute în domeniul public al județului pentru construirea autogărilor, solicitare la care au răspuns doar primăriile din Săcueni și Marghita.

„Proiectul de hotărâre a fost foarte bine documentat și pus la punct. Este vorba de o strategie a Consiliului Județean, o obligație de a construi autogări în toate orașele și municipiile din județ. Aleșdul este singurul care nu a răspuns solicitărilor noastre, încă nu ne-a oferit un teren. La Beiuș există discuții. Cei din Beiuș doresc să facă o autogară, dar au niște probleme cu terenul. Sper să ni se pună la dispoziție cât mai urgent și acolo terenul”, a declarat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. 

Consiliul Județean și-a propus în plan să modernizeze, transparentizeze dar și să eficientizeze transportului în comun din județul Bihor. Astfel că în prima etapă, deliberativul județean a finanțat montarea de echipamente GPS pe mijloacele de transport care efectuează curse în Bihor și a implementat o aplicație care le permite călătorilor să localizeze autobuzele în timp real. Cea de-a doua etapă a proiectului propune construirea de autogări moderne.

Noul program de transport județean se va întocmi pentru perioada 2019-2025.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here