Angela Merkel a anunțat că se va retrage din funcţia de cancelar al Germaniei în 2021

0
1743
Sursa foto: newindianexpress.com

Angela Merkel a anunţat, luni, că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei după finalul celui actual.

După o serie relativ lungă de eşecuri electorale, Merkel a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei în anul 2021.

„În calitatea de cancelar, eu trebuie să asum responsabilitatea pentru tot. Acest mandat de cancelar este ultimul meu mandat. Pentru restul legislaturii, sunt pregătită să lucrez în continuare în calitatea de cancelar”, a declarat Angela Merkel luni.

Cancelarul Merkel a fost criticată dur în ultimii ani din cauza politicilor flexibile în materie de imigraţie, motiv pentru care mai mulți analiști susţin că tocmai această situaţie a generat seria de rezultate slabe pentru partidul Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) în alegerile regionale.

Mai multe surse din CDU semnalaseră încă de luni dimineaţă că Angela Merkel nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte al partidului în decembrie, cancelarul confirmând mai târziu ideea, subliniind că s-a gandit dinaintea vacanţei de vară să nu mai candideze la conducerea CDU.

„Prin această decizie, mă distanţez de convingerea că funcţia de lider al partidului şi cea de cancelar trebuie să fie deţinute de aceeaşi persoană”, a explicat Angela Merkel, care a dat asigurări că i-a informat despre aceste decizii pe Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (filiala bavareză a CDU), precum şi pe Andrea Nahles, preşedintele Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), parteneri de guvernare.

Angela Merkel este liderul formaţiunii CDU din 2000 şi deţine postul de cancelar al Germaniei din anul 2005.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here