Vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang, îndeamnă orădenii să aleagă cu încredere TAROM

0
1765

Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a reacționat în cadrul unei conferințe de presă, la criticile aduse de Ilie Bolojan, privind Aeroportul din Oradea.

„Săptămâna trecută, Ilie Bolojan s-a comportat ca un politruc. Adică, a atacat managementul Consiliului Județean și al Aeroportului Oradea”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor în deschiderea conferinței.

Așadar, vicepreședintele CJ Bihor a ținut să demonteze punct cu punct, toate acuzațiile aduse de către liderul liberal.

Potrivit lui Mang companiile aeriene low cost pot constitui un motiv pentru faptul că Oradea nu se dezvoltă.

„Oamenii de afaceri care doresc să investească în Oradea nu vin cu low cost. Dovada este faptul că anul trecut pe Aeroportul Oradea au aterizat 250 de curse charter, care aduceau oameni de afaceri din alte țări (…) Faptul că un liberal atacă TAROM, o companie de stat, nu mă miră. Sunt convins că dânsul ar vrea să o privatizeze. Sau să falimentăm TAROM-ul, ca să o cumpere o altă companie privată. Dar nu asta e acțiunea corectă și patriotică, de a sabota o companie națională” a precizat vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang.

Un alt subiect supus discuției, a fost cel legat de tarifele operate de companiile din domeniu.

„Toate tarifele au fost aprobate, în unanimitate, în Consiliul Județean, unele chiar pe vremea când erau liberalii la conducere. Aceste tarife sunt, în cea mai nefericită situație, egale cu cele aplicate de anumite aeroporturi. În rest, sunt mai mici decât cele oferite de companiile low cost”, a arătat Ioan Mang.

În acest sens, vicepreședintele Mang a prezentat câteva oferte pentru zboruri operate de către companii aeriene low cost de pe aeroporturile din Cluj și Timișoara, și le-a comparat cu cele anunțate de TAROM, astfel că „de la Timișoara până în Bologna, dus – întors, cu bagaj de cală, prețul unui bilet rezervat cu o lună înainte, la Ryanair, este de 133 Euro. TAROM a anunțat, în schimb, un preț începând de la 99 Euro. De pe aeroportul din Cluj, un zbor dus – întos la Barcelona, cu Wizz Air, costă, tot cu un bagaj de cală și rezervare făcută cu o lună înainte, 235 Euro. În aceleași condiții, TAROM va opera cu un preț începând de la 150 Euro”, a demonstrat Ioan Mang.

Conducerea Consiliului Județean Bihor a arătat câteva cifre care indică faptul că tarifele sunt comparabile pentru Oradea, Cluj și Timișoara, sens în care tariful pe aterizare este 3,5 Euro/tonă în Oradea, 6 Euro în Cluj și 5,5 în Timișoara. De asemenea Oradea are și cea mai mică taxă pentru servicii adresate pasagerilor, de 3,5 Euro, în comparație cu Cluj, care are 6 Euro, sau Timișoara, cu 8 Euro.

Totodată, Mang a ținut să facă și precizări în ceea ce privește subvențiile pentru companii, idee ridicată de către Bolojan în acuzațiile sale de săptămâna trecută.

„De ce nu subvenționează Ilie Bolojan transportul în comun? Pentru că, astăzi, Oradea are cel mai scump transport în comun din România”, a punctat vicele, indicând o altă problemă din cadrul administrației locale, și anume salariile mici ale orădenilor.

Dacă numărul pasagerilor care zboară din Oradea este mai mic decât în alte județe, unul dintre motive este acela că orădenii nu își permit acest lucru, pentru că și salariile lor sunt mult sub cele ale cetățenilor din alte județe, consideră vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang.

„Eu încurajez cetățenii să folosească, în continuare, Aeroportul din Oradea și să nu ezite să apeleze la zborurile companiei TAROM”, le-a transmis Ioan Mang orădenilor, precizând pentru aceștia că TAROM este o companie aeriană sigură, care are oferte avantajoase.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here