Cluj-Napoca va avea autobuze electrice cu încărcare din mers

0
1235
Sursa foto: cetatanul.net

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că va cumpăra 25 de autobuze electrice cu încărcare din mers.

Pentru a fi în pas cu ultimele tendințe în sisteme ecologice, Primăria Cluj-Napoca va cumpăra unele din cele mai performante mijloace de transport electric, care vor înlocui liniile de troleibuze, și anume autobuzele electrice cu încărcare din mers. Potrivit administrației locale clujene, investiţia se ridică la peste 115 milioane de lei.

Potrivit primarului Emil Boc,  municipalitatea urmăreşte prin acest proiect îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi asigurarea unui transport în comun nepoluant.

„Primăria Cluj-Napoca a luat decizia de a avea un transport ecologic, verde, nepoluant, pentru ca sănătarea locuitorilor să nu fie pusă în pericol. Suntem singurul oraş din România care are în circulaţie autobuze electrice şi, continuând pe aceeaşi linie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat achiziţia a 25 de autobuze electrice articulate cu încărcare din mers pe linia de troleibuze, acestea fiind considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze. Investiţia se ridică la 115,7 milioane de lei, din care 80% se asigură de Autoritatea Fondului de Mediu” a declarat edilul Emil Boc.

Conform fișelor tehnice, noile autobuze electrice cu încărcare din mers pot circula pe un traseu care include parţial o linie de troleibuz şi parţial fără linie de troleibuz, și va putea fi încărcat la orice linie de troleibuz, în mers sau în staţionare sau de la staţiile lente de încărcare a bateriilor care sunt amplasate în autobazele Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. De asemenea, încărcarea bateriilor se poate face prin cuplare la orice linie de troleibuz atunci când situaţia o impune, iar în cazul unei pene de curent pe linie, noul autobuz electric se poate deplasa până la capătul traseului sau chiar pe întreg traseul.

Autobuzele electrice nu sunt străine pentru clujeni, în contextul în care administrația locală are în parcul auto pentru transport public, 11 autobuze electrice, care au fost cumpărate cu fonduri elveţiene.
În Oradea însă, lucrurile stau puțin diferit, sens în care, administrația locală a preferat anul acesta să cumpere o flotă de tramvaie second-hand din Germania, fabricate în anii ’80 și care în mod evident au fost scoase din uz de către nemți. De asemenea, stațiile de încărcare pentru autoturisme electrice sunt și ele un vis distant pentru orașul de pe Criș.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here