Vremuri grele pentru Cristian Borcea. DIICOT efectuează noi percheziţii la domiciliul acestuia într-un dosar de evaziune fiscală

0
955
Sursa foto: digisport.ro

Procurorii din cadrul DIICOT efectuează mai multe percheziţii domiciliiare, într-un dosar ce vizează un grup organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Procurorii DIICOT efectuează nu mai puțin de 24 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Brăila şi Constanţa pentru a destructura un grup infracţional organizat specializat în fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind aproximativ 40 de milioane de lei.

Între membrii grupului infracţional ce fac obiectul perchezițiilor, se numără şi fostul finanţator al Dinamo, Cristian Borcea.

Borcea a fost eliberat din închisoare în luna iulie 2018, din Penitenciarul Jilava, după 4 ani şi 4 luni de închisoare, fiindu-i admisă cererea de eliberare condiţionată, ca urmare a condamnării în dosarul transferurilor de jucători.

Potrivit procurorilor DIICOT, grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi și persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne sau externe.

Printre cei vizați se numără Cristian Borcea, fostul finanțator al Dinamo, dar și foști șefi din cadrul Rempetrol Group.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here