Nou inaugurata Piață Obor, redenumită Piața 100, predestinată eșecului

0
3696
Sursa foto: bihon.ro

Piața 100, cea care ține locul vechii piețe Ocska, s-a dovedit un nou eșec major al administrației orădene.

Cea mai nouă realizare a administrației orădene, este relocarea Pieței Obor (Ocska), redenumită cel mai recent Piața 100, pentru a face loc noii săli polivalente.

Până în acest punct, totul sună bine și pare a fi o investiție utilă și care este menită să aducă un plus de valoare atât pentru comunitate, cât și pentru comercianți. Problema apare însă când noul amplasament, este gândit așa cum au fost multe alte proiecte locale, și anume pe fugă (deși au avut suficient timp în acest sens) și singurul aspect prin care iese în evidență este un blocaj rutier masiv pe centura orașului Oradea.

Primele nemulțumiri au apărut din prima zi de funcționare a pieței, și anume sâmbătă, 3 noiembrie, când comercianții s-au plâns de condițiile care le-au fost puse la dispoziție, prin faptul că nu au mese pe care să își expună marfa și au fost mutați în spatele pieței pe locuri cu pietriș. Mai mult, potrivit comercianților, reprezentanții ADP, au în plan să le pună la dispoziție contra cost, mese pliabile la 100lei/bucată. Asta în contextul în care abonamentul lunar pentru acomercianți se ridică la 1.100 lei.

Sursa foto: infooradea.ro

Dacă prima zi nu a debutat cu dreptul, ziua de duminică a continuat cum nu se putea mai prost, și anume printr-un blocaj total a circulației pe șoseaua de centură a Oradei.

Lipsa unei parcări suficient de mari pentru vizitatorii din piață, la care se adaugă lipsa unei pasarele pentru pietoni și o rută de fluidizare a traficului rutier în zonă, sunt doar câteva din motivele pentru care haosul a dominat peste centura orașului.

Sursa foto: Facebook – Info Trafic jud. Bihor

 

Mai multe persoane au trimis la adresa redacției noastre poze, cu condițiile de trafic de azi, 4 noiembrie în zona noii Piețe Obor. Foarte multe persoane au fost nevoite să circule pe câmpul dintre piață și Leroy Merlin, și chiar au traversat de la magazinul Auchan spre piață, punându-și viața în pericol, în traversarea pe jos a celor 4 benzi de circulație.

 

„Este o catastrofă! Circulația este blocată, pietonii traversează pe unde vor și cum vor, iar noi șoferii trebuie să fim atenți să nu ne trezim cu ei în fața mașinilor” este comentariul lăsat de către un cititor.

Din cauza celor care au luat această decizie, este un haos atât pentru comercianți cât și pentru clienți. Nici nu vreau să mă gândesc, dacă îi este rău cuiva, sau dacă are loc un accident, cum vor ajunge cei de la salvare sau pompieri” a declarat pentru Știri Oradea, R.D.

Nici pentru cei care au venit cu mașina la vânzare nu a fost mai ușor să părăsească incinta pieței. Având un singur punct de ieșire, și anume direct în șoseaua de centură, aglomerația din trafic a fost redusă la nivel de viteza melcului.

„Am stat peste 45 de minute, la coadă doar pentru ca sa pot scoate mașina din piață și apoi încă atâta doar pentru a ieși din ambuteiaj. Este ceva groaznic…” a mai declarat un cititor.

Rămâne de văzut dacă vom vedea persoane trase la răspundere, și dacă da (deși sunt slabe șanse în acest sens), pe cine va găsi administrația orădeană răspunzător pentru haosul creat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here