Cunoscutul prezentator, Florin Busuioc zis Busu, se zbate între viață și moarte, după un infarct

0
1236
Sursa foto: viva.ro

Cunoscutul prezentator, Busu de la ProTV, a suferit un infract, ajungând la spital în stare gravă, unde a mai suferit alte 3 stopuri cardiace.

Potrivit Dr. Paul Trașcă, cel care l-a operat pe Florin Busuioc spune că a fost chemat de acasă şi a ajuns de urgență la spital, neexistând personal pentru permanenţă în cazul acestor intervenţii.

De asemenea, medicul a confirmat faptul că, Florin Busuioc a mai suferit alte 3 stopuri cardiace, iar șeful secției avea telefonul închis.

„Da, este adevărat că şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Nu aveam neapărat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formală. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din câte am înţeles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgenţe, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus în departamentul de urgenţă al spitalului din Craiova. Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucureşti, dar din păcate, condiţiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceaţă. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic”, a declarat doctorul Paul Traşcă.

Întrebat fiind despre starea lui Florin Busuioc după operaţie, medicul a declarat că actorul este stabil din punct de vedere cardiologic, însă totul va depinde de acum înainte de recuperarea sa neurologică.

„A fost o mobilizare generală, zeci de oameni participanţi la această operaţie, toată cardiologia, tot serviciul, în afară de şeful de secţie. Tot Serviciul de la Urgenţă, la ATI. S-a montat stentul. Rezultatul angiografic este unul foarte bun. Din păcate a stat foarte mult în stop cardiac, iar acum totul depinde de recuperarea neurologică. Cordul este stabil. Nu aş putea să vă spun cât timp a stat în stop. Ei spun că a ajuns destul de repede La UPU şi chiar înainte au fost date indicaţii prin telefon”, a mai declarat medicul Trașcă.

Potrivit surselor medicale, Busu a fost stabilizat în UPU şi i-a fost montat un stent, aceasta fiind prima intervenţie de acest fel făcută la Craiova.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here