Mai multe spălătorii auto au fost amendate de către ITM Bihor

0
2583
Sursa foto: proidea.ro

Spălătoriile auto au ajuns recent în vizorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor.

Potrivit reprezentanților ITM Bihor, în perioada 19.10.2018-20.10.2018 s-a desfășurat Campania Naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă legislația privind relațiile de muncă și securitatea în muncă la angajatorii care îşi desfășoară activitatea în domeniul de „întreținerea și repararea autovehiculelor”, și anume spălătoriile auto.

„În cadrul acestei campanii, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi un 18 angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate un număr de 24 sancţiuni contravenţionale, constând în 16 avertismente și opt amenzi în valoarea totală de 145.500 lei. Au fost dispuse un număr de 38 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”, se arată în comunicatul de presă al ITM Bihor.

Deficienţele constatate de inspectorii ITM, sunt cu privire la neîncheierea contractelor individuale de muncă; prestarea activității în afara programului; nerespectarea repausului săptămânal; lipsa evidenței orelor de muncă prestate; desfășurarea activității în zilele de sărbătoare legală; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; netrasmitere în revisal a modificărilor contractelor individuale de muncă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here