O autoutilitară cu acte false, căutată de autorităţile din Italia, a fost descoperită în Vama Borș

0
388
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din Vama Borș au depistat un cetăţean ucrainean care conducea o autoutilitară pentru care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals.

Luni, 19 noiembrie la Vama Borș, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de intrare în țară, cetăţeanul ucrainean K.B, în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară marca Mercedes-Benz, înmatriculată în Ucraina, având anul de fabricație 2011.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităţilor din Ucraina, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat pentru autovehicul este fals, peste seria de șasiu originală fiind aplicată o plăcuță dreptunghiulară pe care era pansonată seria ce corespundea cu cea înscrisă pe talonul de înmatriculare ucrainean fals.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

„Cu ocazia verificărilor  specifice, poliţiştii de frontieră au mai constatat că autovehiculul figurează și ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia, în urmă cu o săptămână. Şoferul a declarat că nu este autoutilitara sa, nu avea cunoştinţă despre faptul că certificatul de înmatriculare al acesteia este fals și trebuia doar să conducă maşina până în Ucraina, în schimbul sumei de 200 euro”, a declarat comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Autovehiculul în valoare de aproximativ 8.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here