Discurs vehement al europarlamentarului Emilian Pavel, privind rapoartele MCV pentru România

0
1271

Europarlamentarul Emilian Pavel a somat Comisia Europeană să spună de unde preiau informațiile de la baza rapoartelor MCV.

Eurodeputații au discutat luni, în Parlamentul European, raportul MCV privind România.

Printre luările de cuvânt s-a numărat și cea a europarlamentarului PSD Emilian Pavel, care a avut un discurs dur în Comisia LIBE și a cerut sursele informațiilor care stau la baza MCV.

Totodată, Pavel a acuzat Comisia Europeană că solicită României să-şi încalce propria Constituţie şi alimentează sentimentele anti-europene. De asemenea, invocând reacţia critică a CSM la adresa raportului MCV, Emilian Pavel a acuzat Comisia Europeană de minciună şi de dublu standard.

„Este inacceptabil ca reprezentanții Comisiei să dea dispoziții CSM, pe care i-ați și lăudat în luarea dumneavoastră de cuvânt. Solicitați declanșarea înlocuirii Inspecției Judiciare, când, CSM v-a răspuns și a spus că ei au solicitat înființarea acestei Inspecții Judiciare. Cum explicați răspunsul CSM, după ce ați publicat acest raport, arătând că mințiți. MCV recomandă suspendarea legilor justiției, pentru că ar încălca independența justiției. CSM spune că a avut o atitudine pozitivă și multe dintre formulările lor au fost adoptate. Cereți reluarea acestui proces și o mai mare implicare a CSM, CSM care ne spune că a amendat aceste legi. Se contrazic. Dragi colegi, cine vă dă informațiile care stau la baza acestor rapoarte? Vă rog să îmi spuneți. Aceste rapoarte sunt discreționare, acest raport este politic și folosit politic, de state membre care nu vor ca România și Bulgaria să ajungă în Schengen, pentru că li s-ar crea probleme economice. Și să nu îmi spuneți că MCV nu are legătură cu Schengen. Îi cereți țării mele să își desconsidere propriul parlament, să încalce propria Constituție și decizii ale CCR. Cereți să încălcăm legea. Aceste lucruri alimentează în țara mea un mesaj antieuropean. Noi suntem proeuropeni, dar oamenii văzând cum folosiți acest mecanism politic, îi duc în direcția greșită. Vrem tratament egal, aceleași drepturi și obligații” a spus Emilian Pavel în Parlamentul European.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here